- 20 dkg méz
- 45 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 3 tojás
- 5 dkg dió
- 5 dkg mazsola
- 10 dkg kandírozott gyümölcs
- 1 csomag sütőpor
- amennyi tejet felvesz
- összesen 1 kiskanál ánizs, fahéj és szegfűszeg
- barackdzsem
- 1/2 g reszelt citromhéj
A vajat s mézet gőzön felmelegítjük, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját, a cukor mennyiség felét, a fűszereket, citromhéjat, az egészből habot verünk. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, a tejet, puha masszává kavarjuk. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, a masszát megkenjük barackdzsemmel. A cukor másik felével, a tojásfehérjével habot verünk, beleszórjuk a vágott gyümölcsöket s egyenletesen ráhelyezzük a dzsemre. Lassú tűzön rózsaszínűre sütjük.
Kihűlve háromszögekre vágjuk.