- réteslap
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál cukor
- 4 dl tej
- 2 dl habtejszín
- gyümölcs
A pudingot hagyományos módon megfőzzük a 2 evőkanál cukorral és a tejjel. A tejszínt habbá verjük, és ha kihűlt a puding, hozzákeverjük. A réteslapokat szétválasztjuk, és egyenként megkenjük olajjal, majd kb. 10 × 10 cm-es kockákra vágjuk. 4 db-ot egymásra helyezünk úgy, hogy kereszt alakú formát kapjunk, és muffin sütőformába helyezzük bele őket. 5 perc alatt 180°C-on megsütjük. Ha megsültek, belekanalazzuk a vaníliás-tejszínes krémet, és gyümölcsöket szórunk rá. Porcukorral díszíthetjük.
Ma megint elkészítettem, most 8 lapból álló réteslapom volt, és az az igazság, hogy 3 kocka is elég egy kosárkához. A 8 lapot kiterítettem, 3 × 3 részre vágtam, abból lett 72 kocka, vagyis 24 db kosárka. Persze rengeteg fajta réteslap van, ez a fajta kocka alakú. Ehhez kb. 2-3-szoros mennyiség kell a krémből, attól függ, mennyire akarjuk megtölteni, de több gyümölcs is kerülhet bele, akkor kevesebb krém szükséges. Ez már ízlés dolga, ki hogy szeretné. Jó sütögetést kívánok! 🙂
Czine Zsuzsanna receptje.