- 50 dkg túró
- 4 dl tejföl
- 10 dkg puha vaj
- 8 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- kapor vagy citromhéj, esetleg mazsola
A hozzávalókat egy tálba tesszük és krémesre keverjük (nem kell a tojásfehérjét külön felverni, egyszerűen csak egyben mindent géppel szép krémesre ki kell keverni). Ízesítésre tehetünk bele kaprot vagy citromhéjat, esetleg mazsolát. Kisebb méretű tepsit kivajazunk, lisztezünk és beleöntjük a masszát. 180°C-on tűpróbáig sütjük.
Nagyon gyors és nagyon finom. Igaz, hogy nem lesz vastag, de az íze kárpótol mindenért.
Szabókiné Jung Andrea: „Megsütöttem és megmondom őszintén, hogy engem már az első harapástól kezdve szeretett nagymamám békebeli túrós lepényére emlékeztetett… Isteni finom! Picit változtattam rajta, ugyanis kevertem a liszthez egy csomag sütőport, de végül is egyáltalán nem szükséges, hiszen az íze valóban kárpótol mindenért. Én egy 18 × 25 cm-es kis tepsiben sütöttem, így miután kihűlt, pont jó lett a magassága, bár jobb, ha magas falú a forma, mert sütés közben eléggé megemelkedik (sütőpor nélkül talán nem). Családilag hálás köszönetünk a receptért, fantasztikusan finom, egyszerű és gyors, valódi múltidéző sütemény, gyakran fogom készíteni!”
Mamam receptje.