- 50 dkg tepertő
- 2,5 dl tej
- 1 dl tejföl
- annyi finomliszt, amennyit felvesz
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál törött fekete bors
- 1 egész tojás a pogácsák tetejére
A tepertőt ledarálom, és hozzáadom a tejet, a tejfölt, a sót, a borsot és annyi lisztet, amennyit felvesz. Rugalmas, jól nyújtható tésztának kell lennie. Egy cipóba formálva folpackkal letakarom, és a hűtőszekrénybe teszem 1 órára. Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom, tetejét villával vagy késsel kissé kicifrázom, majd a felvert tojással megkenem és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Sütőlemezre teszem, előmelegített, forró sütőbe tolom, és erős lángon 15 percig sütöm. Ezután a lángot mérsékelve készre sütöm.
Csak akkor szabad enni belőle, ha teljesen kihűlt.