- 1 liter tej
- 3 tojás
- 3 teáskanál vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor + egy kevés a habba
A tojások sárgáját, a cukrot, a pudingport és 2 teáskanál vaníliás cukrot simára keverünk, 1-2 kanál tejet merünk hozzá. A langyos tejbe beleöntjük és kis lángon sűrűre főzzük.
A tojásfehérjét egy mikrózható tálban felverjük, a végén 1 teáskanál vaníliás cukrot és egy kevés cukrot adunk még hozzá. Betesszük a mikróba teljes teljesítményen 1 percre. Saját gőzében szépen megfő, majd kanállal beleszaggatjuk a sodóba.
Nagyon finom, nem hittem először, hogy sikerül így habot főzni, de tényleg jobb, mint a hagyományos, és mennyivel gyorsabb is! 🙂
Czine Zsuzsanna receptje.