- 4 tojás
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- margarin a forma kikenéséhez és liszt a meghintéshez
A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd jöhet bele a tej, az olaj és a sütőporral elkevert liszt. A fehérjékből habot verünk, és óvatosan, mint egy piskótatésztánál, a lisztes masszába forgatjuk. Ha csokidarabosat sütünk, akkor az egész egyszerre belemehet az alaposan kivajazott-lisztezett formába. Ha kakaósat szeretnénk, akkor a massza 2/3 részét töltjük a formába, a maradékba beleszitáljuk a kakaóport, és úgy öntjük a világos tésztára. Egy kanállal óvatosan belekavargatunk, ettől lesz márványos a tészta amikor megsül és felvágjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük.
Én a formát ha kivajaztam, rétesliszttel szoktam megszórni, mert így ropogós lesz a kuglóf külseje.
Czinege-Bahor Diána receptje.