A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 7 dkg zsír
- 20 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- tejföl
A krémhez:
- 1 csomag eperízű pudingpor
- 3 dl tej
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
A mázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 3 dkg kakaópor
- 3-4 evőkanál forró víz
- 1 evőkanál olaj
A 40 dkg lisztet, 7 dkg zsírt, 20 dkg porcukrot, 1 tojást a sütőporral és annyi tejföllel, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk, összedolgozzuk. 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingport 3 dl tejben megfőzzük. 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral kikeverünk, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat. A mázhoz 20 dkg porcukrot, 3 dkg kakaóval, 3-4 evőkanál forró vízzel, és 1 evőkanál olajjal összekeverünk, és a tésztára simítjuk.
Szakallas Petra receptje.