- 5 tojás
- 25 dkg porcukor
- 1 mokkáskanálnyi sütőpor
- 1 citrom
- 13 dkg rétesliszt
- 10 dkg olvasztott vaj
Fehéredésig keverünk 5 tojássárgáját 25 dkg porcukorral meg 1 mokkáskanálnyi sütőporral, majd belereszeljük 1 citrom héját, és belecsavarjuk a levét. Tovább keverve beleszitálunk 13 dkg réteslisztet, hozzáadjuk a tojások habbá vert fehérjét, beleöntünk 10 dkg olvasztott, de csak langyos vajat. Alaposan kizsírozott, kilisztezett közepes nagyságú tepsibe töltjük, és sűrűn megszórjuk meghámozott, kimagozott, cikkekre vagy nagy kockára vágott őszibarackkal. A forró sütőben úgy sütjük meg, mint a piskótát. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Porcukorral is megszórhatja, aki nagyon édesen szereti, de maga a sütemény is elég édes.
Gyöngyi receptje.