Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl étolaj
- 2 dl langyos víz
- oregánó
- bazsalikom
Feltét:
- 15 dkg sonka
- sűrített paradicsom
- oregánó
- 4 db újhagyma
- 1 db sárga paprika
- kevés erős zöldpaprika
- 20 db magozott olívabogyó
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg mozzarella sajt
Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, az oregánót és a bazsalikomot. A vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd összekeverjük a lisztes adalékkal. Lágy tésztát gyúrunk, majd 20 percig kelesztjük. Ebből az adagból 1 nagy és 1 kis tepsi pizza jön ki. Kinyújtjuk és elosztjuk a tésztát a tepsikben, megkenjük sűrített paradicsommal, megszórjuk oreganóval, majd sonkát teszünk rá, vékonyra szelt hagymát, erős és édes paprikát, karikára vágott olívabogyót és végül a kétfajta sajtot. 20-25 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok!
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.