- 4 tojás
- 17,5 dkg cukor
- 1 narancs
- 7,5 dkg liszt
- 7,5 dkg étkezési keményítő
- fél teáskanál sütőpor
- 7,5 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg mandulaforgács
- 2,5 dl narancslé
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál porcukor
A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A narancsot forró vízben megmossuk, a héját lereszeljük, majd a liszttel, a keményítővel és a sütőporral összekeverjük, és a tojásmasszához adjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a langyos vajjal a tésztához keverjük. A forma alját kivajazzuk és beleteszünk egy pergamenpapírt, amit vajjal meglocsolunk, és vágott mandulával behintünk. A tésztát rátöltjük a mandulás alapra, és a tetejét elsimítjuk. A süteményt 50 perc alatt aranybarnára sütjük, majd 10 percig a sütőben hagyjuk. A narancslevet szitán átszűrjük, és a citromlével meg a cukorral összekeverve kissé felmelegítjük. A süteményt tálra borítjuk, a papírt lehúzzuk róla. Egy hurkapálcával több helyen beleszúrunk. A megmelegített narancslevet úgy öntjük rá, hogy a lyukakba befolyjon a lé, és a tészta beszívja. Tálaláskor porcukorral meghintjük.