A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 2 tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- 0,5 dl tej
Továbbá:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 5 dkg mazsola
- 1 dl tejföl
- 2 evőkanál búzadara
- 1 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A sütőporral elkevert lisztből, a tojásokból és fél dl tejből tésztát gyúrunk. Jó vékonyra kinyújtjuk, majd hagyjuk szikkadni, míg a tölteléket elkészítjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, egy rövid ideig állni hagyjuk.
A kinyújtott tésztánkat olvasztott vajjal lekenjük, a tölteléket rákenjük, majd feltekerjük. Egy tepsit vajjal kikenünk és a tekercset rátesszük, majd olvasztott vajjal lekenjük.
A tejet a vaníliás cukorral kikeverjük és a tekercsre öntjük. 180°C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tejet teljesen felszívja. Sütés közben egy fóliát tettem a tekercsre, hogy meg ne égjen. A tekercs jól megnőtt, finom lett. A sütés ideje majdnem másfél óra volt, alsó-felső sütésen.
Melegen kínáljuk, porcukorral meghintve.
Ez egy valódi erdélyi recept Vass Lászlóné Edittől.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!