- 60 dkg pillecukor
- 50-60 dkg porcukor
- margarin
- 1 kanál víz
Egy nagy tálat sok-sok margarinnal nagyon alaposan kikenünk. Beleöntjük a pillecukrot, meglocsoljuk a vízzel, hozzáadunk egy kevés margarint. 30 másodpercre betesszük a mikróba, kivesszük, jól megkevergetjük margarinnal megkent fakanállal. Majd ezt megismételjük, addig, amíg nem olvad fel az összes pillecukor és nem kapunk egy nagyon ragadós, nyúlós masszát.
Ezután az akár többször is átdarált porcukrot kis adagonként hozzászitáljuk, és összekavarjuk margarinnal megkent fakanállal. Ha már kezd összeállni, akkor margarinos kézzel elkezdjük gyúrni, és folyton adjuk hozzá a porcukrot. Addig gyúrjuk így, amíg nem áll össze, mint ahogy mondjuk a linzertészta szokott. Porcukorból akár többet is tehetünk bele, ha túl ragadós még a fondant, ha pedig esetleg túl száraz lett, akkor pedig felolvasztott margarinnal gyúrjuk tovább.
Amikor kész vagyunk, kikent fóliába csomagoljuk, és kicsit hűtőbe tesszük pihenni. Ha kész van a tortánk, porcukorral megszórt deszkán kinyújtjuk a fondant-t, és rásimítjuk a tortára.
Több napig is pihenhet a hütőben, de ilyenkor előfordulhat , hogy kiszikkad, szivacsos lesz, ez nem nagy baj, újra át kell gyúrni. Először hozzágyúrni felolvasztott margarint, jó alaposan, majd porcukrot, amennyit felvesz és szépen nyújtható, egységes állagú fondant-t kapunk.
Forrás: Mindmegette