A tésztához:
- 10 dkg étcsokoládé
- fél dl erős feketekávé
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 citrom leve
- csipet só
- 4 tojás
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 dl tej
A tetejére:
- 1 tojásfehérje
- 1 citrom leve
- 20 dkg porcukor
A csokoládét gőz felett felolvasztom. A margarint a sóval és a cukorral habosra kikeverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat, a tejet, végül a sütőporos lisztet. A masszát három egyenlő részre osztom. Az egyikhez a csokoládét, a másikhoz a kávét, a harmadik részhez pedig egy citrom levét keverem. Egy 24 × 22 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek, és a masszákat kanalanként tetszés szerint a tepsibe helyezem. 180°C-on 40 percig sütöm. A tetejére a tojásfehérjét a porcukorral és a citrommal gőz felett felverem, majd a kihűlt tészta tetejére simítom és áfonyaszemekkel díszítem.
Domján Mária receptje.