- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg tehéntúró
- 20 dkg margarin
- 5 dkg darált dió
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
- 1 mokkáskanál só
A tészta nyújtásához:
- kevés liszt
A tetejére:
- 1 tojás
- 20 dkg durvára vágott dió
A hozzávalókból sima tésztát gyúrunk, cipóvá formáljuk és folpackba csomagolva egy éjszakán át hűtőben tartjuk. Másnap jól lisztezett gyúródeszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, felvert tojással bekenjük és a diót rászórjuk. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, előmelegített sütőben, 180°C-on sütjük.
A nyers tészta hűtőszekrényben akár egy hétig is tárolható. A mélyhűtőben pedig hónapokig eláll, bármikor elővehető és megsüthető.
Dr. Tivadar Jánosné receptje.