Tészta:
- 30 dkg liszt
- 4 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál zsír
- 1 tojás
- 1 dkg szalalkáli
- 1 császárkörte aroma
- 1-2 dl tej
Krém:
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 6 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémet elkészíthetjük a fentiek helyett 1,5 csomag vaníliás pudingporból is, azt 6 dl tejben megfőzve, és ha kihűlt, akkor a fenti mennyiségű margarinos porcukorral kikeverve. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejből liszttel sűrű pépet főzünk, és ha kihűlt, a margarinos krémhez keverjük. A tésztalapokat megkenjük a krémmel. Másnapra szépen megpuhul és jól szeletelhető. Mindenképpen hagyjátok állni 1 napot!
Szepesi Ági receptje.