A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 7 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál zsír
- 2 tojás
- 2 dkg szalalkáli
- 1,5 császárkörte aroma
- 1 dl tej
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 6 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
A fenti krém helyett a lehet 3 csomag vaníliaízű pudingport 8 dl tejben megfőzni, és ha kihűlt, akkor a fenti mennyiségű margarinos porcukrot hozzákeverni. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle. A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejből liszttel sűrű pépet főzünk, és ha kihűlt a margarinos krémhez keverjük. A tésztalapokat megtöltjük a krémmel. Másnapra szépen megpuhul, és jól szeletelhető.
Mindenképpen hagyjátok állni egy napot. Én a krémhez a pudingos változatot választottam, nagyon finom lett!
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.