- 7 tojás
- 4 dl tejföl
- 7 dkg porcukor
- 9 dkg liszt
- 2 dkg étkezési keményítő
- 1 citrom reszelt héja és leve
- vaj és zsemlemorzsa a tálhoz
- porcukor meghinteni
A tojás sárgáját a tejföllel, a citrom reszelt héjával és levével igen habosra keverjük, a tojás fehérjét az átszitált porcukorral kemény habbá verjük. Az étkezési keményítőt összeszitáljuk a liszttel, a fehérjehabbal együtt a tejfölös sárgájához keverjük. Egy nagy és két kis tűzálló tálat kikenünk vajjal, körbeszórjuk zsemlemorzsával. A masszát a tál teteje alatt egy ujjnyi magasságig beletöltjük, előmelegített sütőben 180°C-on 25-35 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, azonnal meghintjük porcukorral. Adagokra felvágva, tetszőleges befőttel azonnal forrón tálaljuk.
Könnyű, gyorsan elkészíthető, igen ízletes édesség.