- 6 tojás
- 1 dl olaj
- 50 dkg cukor
- 1,25 kg liszt
- 1 csomag szalalkáli
A 6 tojáshoz hozzáadom a cukrot, majd forró gőz fölött habosra kavarom, mint a mézeseket szokták. Hozzáadom az olajat, a szalalkálit, még egy picit kavarom együtt, míg már jó habos lesz. A masszához a liszt felét hozzákavarom, és a gőzös edényen hagyom, hogy ne hűljön ki. A liszt másik felét a gyúródeszkán adagolom hozzá, majd kis cipókat készítek belőle egyenként. Jól nyújtható tészta kell legyen belőle. Kinyújtom, különböző formákkal kivágom, és jó meleg sütőben szép világosra sütőm.
A sütőt nem szabad nyitogatni, mert visszaesik és ráncos lesz. Én mindig gombaformával vágom ki, a gomba fejét csokimázba mártom, majd kókuszba forgatom. Nagyon mutatós és sokáig eláll.
Madarász Borsos Magdolna receptje.