Tészta:
- 9 tojás
- 9 evőkanál cukor
- 9 evőkanál víz
- 9 evőkanál liszt
- 9 evőkanál darált dió
- 1/2 csomag sütőpor
Cukormáz:
- 30 dkg cukor
Krém:
- 7 dl tej
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
A lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a vízzel (a cukrot és a vizet váltakozva adjuk a habhoz), majd belekeverjük a tojássárgákat, a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót. A masszát 3 részre osztjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. (Ehelyett lehet 3 db háromtojásos piskótát készíteni, külön-külön felverve.)
A cukormázhoz 30 dkg cukrot karamellizálunk, és még melegen, amíg kenhető, rákenjük két megsült és kihűlt lapra. Ez a két lap lesz az alsó és a középső.
A krémhez a tejet a 2 csomag pudingporral sűrűre felfőzzük. 25 dkg vajat kikavarunk 20 dkg porcukorral, és összevegyítjük a kihűlt pudinggal. A krémet rákenjük a két karamelles lapra, egymásra helyezzük őket, majd befedjük a harmadikkal. Egy vágódeszkára valami nehezéket helyezünk, és ezzel kb. 1 órán át préseljük a süteményt. A tetejét olvasztott csokoládéval díszítjük.
A krém megolvasztja a cukormázat, az pedig átitatja a piskótát. Nagyon finom sütemény.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!