- 35 dkg liszt
- 2 tojás
- 3 dkg élesztő
- 12,5 dkg porcukor
- kb. 4 dl tej
- csipetnyi só
- 10 dkg margarin
- kakaópor
- 10 db kockacukor
Az élesztőt kb. 2 dl tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez és rétestésztát gyúrunk a tojásokkal, a cukorral és csipetnyi sóval (ha túl lágy lenne a tészta, akkor tehetünk még hozzá lisztet, de ne legyen semmiképpen sem kemény!). A tésztát belisztezett gyúródeszkán kb. 2 milliméter vékonyra nyújtjuk, majd a margarint krémesre keverjük 2 evőkanál porcukorral és 2 evőkanál kakaóporral. Ezt a masszát a kinyújtott tésztára kenjük, az egészet feltekerjük, mint a rétest, és 2-3 centis darabokra vágjuk. A csigákat tepsibe tesszük és legalább 45 percig meleg helyen pihentetjük. Amikor már egészen megkelt és a kakaós vaj rétegekben kilátszik, 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és félig megsütjük, ekkor a maradék tejet a 10 kockacukorral felforraljuk és a csigákra locsoljuk. Visszatoljuk a sütőbe és pirosra sütjük.
Mindenkinek ajánlom ezt a nagyon finom süteményt!
Jug Miléna receptje.