Tészta:
- 2,5 dl víz
- 15 dkg zsír
- 20 dkg liszt
- 6 tojás – ebből 2 lapot sütünk
Krém:
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 22 dkg margarin
- 1 liter tejszín
Díszítés:
- csokimáz
A vizet a zsírral felforraljuk, és mikor forr, akkor tesszük bele a lisztet. Simára keverjük, majd félretesszük hűlni. Ha még egy kicsit langyos, akkor már tehetjük bele a tojásokat egyenként, és simára keverjük, majd két részre osztjuk. Nagy tepsit használjunk, amit egy kicsit kizsírozunk. Két lapot sütünk.
A krémnél a tejszín kivételével mindent egyben megfőzünk, csak a margarint keverjük bele kihűlés után. A tejszínt felverjük, majd a kész krémhez is teszünk a tejszínből kb. 5-6 kanállal, és simára kavarjuk. A krémet rákenjük az egyik lapra, a tetejére a felvert tejszínhabot simítjuk, majd rátesszük a második lapot. Csokimázat csorgatunk rá.
Egyszerűbb a tésztát a tepsiben vizes kézzel elkenni. A sütőben a tészta hullámos lesz, de nem kell megijedni, mert attól lesz szép a sütink. 200°C-on szoktam sütni, kb. 45 percig, de az ajtót nem szabad kinyitni közben! Az sem baj, ha mielőtt betesszük a sütőbe, meghintjük vízzel a kezünk segítségével, hogy gőzösebb legyen.
Schrodt Tiborné Inci receptje.