Tészta:
- 2,5 dl víz
- 15 dkg zsír
- 6 tojás
- 15 dkg liszt
Krém:
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 0,8 dl Hulala cukrozott tejszínes habalap
A tészta úgy készül, mint a képviselő fánk. Vizet a zsírral felforralni, tűzről levenni, belekeverni 15 dkg lisztet, majd a 6 tojást egyesével. Ezt a gépdagasztó fejével is lehet. Zsírozott gáztepsibe belekenni a felét és kb. 165-175°C-on (közepes lángon) megsütni. A második lapot csak akkor lehet belekenni a tepsibe, ha az már meghűlt (a tepsi), különben nem megy. Sütőpapíron sütve egyszerűbb. Sütésnél a tészta felpúposodik, de az nem baj, ilyennek kell lennie – felhős. Elég hamar megsül.
A krémhez a tejben a pudingot megfőzni a cukorral. Ha meghűlt, belekeverni a margarint, és a felvert tejszínből kb. 5-6 kanállal.
Összeállítás:
Lap – pudingos krém – tejszín – lap. A végén a tetejére lehet egy kis csokimázat csorgatni, de csak egy keveset. Ezzel lehet díszíteni, de elmaradhat. A sütő nagy gáztepsijének a belsejében kell elkészíteni (nem a hátán). Jó étvágyat!
A tejszínes habalapot jó keményre kell felverni a géppel, mert elfolyik. Ha picit kezd elválni az edény falától akkor jó, de vigyázni kell, mert ha túlverjük a habot szinte kiszárad. Nagyon kiadós, és jól szeletelhető (a felső lapot nem kell előre összevágni).
Scheinné Lőrincz Emese receptje.