Tészta:
- 2, 5 dl víz
- 15 dkg zsír
- 15 dkg liszt
- 6 tojás
Krém:
- 9 dl tej
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 15 dkg cukor
- 2 x 1/2 liter tejszín
- 2 evőkanál zselatin
A vizet felforraljuk a zsírral, belekeverjük a lisztet és simára dolgozzuk. Félre tesszük hűlni. Utána gépbe rakjuk, jól kikeverjük úgy, hogy a tojásokat egyesével beledolgozzuk. Papírral bélelt 30 x 36 centiméteres tepsiben elsimítjuk a masszát és két lapot sütünk. A sütő ajtaját nem szabad kinyitni 15 percig! A tejben felfőzzük a pudingokat a cukorral együtt. Lehűtjük. A tejszínt habbá verjük, egyik felét félre tesszük. A zselatint fél deci hideg vízben elkeverjük, hagyjuk állni. A kihűlt pudingról leszedjük a bőrt, simára keverjük, hozzáadjuk a tejszín felét (fél liter) és a langyosra melegített zselatint. Ezt a krémet rákenjük az egyik tésztánkra, majd a fél liter tejszínből készült habot is. Befedjük a másik lappal és hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!