Tészta:
- 2,5 dl víz
- 15 dkg zsír
- 15 dkg liszt
- 6 tojás
Krém:
- 7,5 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Hab:
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 2 csomag vaníliás cukor
A tésztához 2,5 dl vizet és 15 dkg zsírt felforralunk, majd hozzákeverünk 15 dkg lisztet, és összefőzzük. 15-20 percig állni hagyjuk, utána 6 tojást egyenként belekeverünk. 2 lapot sütünk tepsi hátán (nagy gáztepsit használjunk). A tepsit megkenjük zsírral és úgy kenjük rá a tésztát. 15 percig ne nyissuk ki a sütőt! Érdekes hullámos felületű lapokat kapunk.
A krémhez 3 csomag vaníliás pudingport 7,5 dl tejben sűrűre főzünk. Közben 25 dkg margarint 15 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt pudinggal összedolgozzuk. Ezt a krémet az egyik lapra kenjük.
A habhoz az 5 dl tejszínt 2 csomag vaníliás cukorral felverjük és közben hozzáadjuk a habfixálót. Kemény habbá verjük. A tejszínhabot a krémre kenjük, és ráhelyezzük a másik lapot. Porcukorral meghintjük a sütemény tetejét.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
Margó mondta
A hófelhő nagyon finom, és nem egy bonyolult a készítése, köszönöm.