Tészta:
- 3 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál víz
- fél csomag sütőpor
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét 2 kanál cukorral habbá verem. A sárgáját a többi cukorral és a vízzel kikeverem, amíg a cukor fel nem oldódik. A fehérjehabot hozzáadom a sárga masszához, majd a lisztes sütőport is. Összekeverem és sütőpapiros sütőlapon megsütöm. Amikor megsült, a papírt lehúzom róla és krémmel megkenem.
Krém:
- 7 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 10 szem fekete szeder összevagdalva
A pudingot a tejjel szokásos módon felfőzöm, majd még melegen a piskótalapra simítom. A szederszemeket rászórom, és a piskótát feltekerem. Cukormázzal bevonom.
Cukormáz:
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál víz
Ezeket összekeverem, kicsit langyosítok rajta, és a roládra kártya segítségével felkenem.
Díszítés:
- 2 dl habtejszín
- a szeder leve
- szederszemek
A tejszínt a szederlével habbá verem, csillagcsővel feldíszítem. Szederrel és citromfűvel díszítem.
Domján Mária receptje.