12 db muffin készül ebből a mennyiségből.
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 1 csomag csokoládés pudingpor (40 g)
- 2,5 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- 14 dkg cukor
- 0,8 dl olaj
- 1,25 dl kefir
Szükséges még:
- 15 dkg tört csokoládé a muffinok aljába
- zsiradék a forma kikenéséhez
A töltelékhez:
- 15 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra Kizsírozzuk a muffinsütőt és betesszük a fagyasztóba. A túrót a vaníliás cukorral kikeverjük. A lisztet összekeverjük a pudingporral, a sütőporral és a szódabikarbónával. A tojást felverjük és elkeverjük a cukorral, az olajjal és a kefirrel. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és lazán belekeverjük.
A csokitörmeléket elosztjuk a mélyedésekben, majd beletöltjük a tészta felét. Ráteszünk 1-1 teáskanálnyi túrókrémet és rátöltjük a maradék tésztát. A sütőben 20-25 percig sütjük, majd 5 percig pihentetjük és kiszedjük. Ízlés szerint díszítjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!