A tésztához:
- 5 tojássárgája
- 5 tojásfehérje kemény habja
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 25 dkg finomliszt
- 1 vaníliás cukor
- 1 sütőpor
- 1 kisebb citrom reszelt héja és leve
- 30 dkg fekete cseresznye
A cseresznye szórásához:
- 2 teáskanál kekszmorzsa
A tojás fehérjét a cukrokkal, pici sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, az olvasztott vajat, a citrom reszelt héját és a levét is. Jó habosra keverjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük és a fenti masszához keverjük egy fakanál segítségével. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. A tésztát beleöntjük, elsimítjuk. A cseresznyét a keksszel összekeverjük és a tészta tetejére szórjuk. 190 °C-ra melegített sütőben 50 percig sütjük. Közben egy alufóliával betakarjuk, hogy meg ne égjen a teteje.
Végezzünk tűpróbát! A megsült tésztát egy tálcára borítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk róla, majd visszafordítjuk egy másik tálcára. Hagyjuk kihűlni! Porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!