- 30 dkg csokoládés nápolyimorzsa
- 5 evőkanál olvasztott vaj
- 7 evőkanál kávélikőr
- 1 tasak zselatinpor
- 6 evőkanál cukor
- 3 tojás
- 5 cl vodka
- 2,5 dl tejszínhab
- 1 dl víz
- csokoládéforgács
Egy kis tálkában összekeverjük a nápolyimorzsát, a vajat, és a 4 evőkanál likőrt. 24 cm átmérőjű tortaformába tesszük, és erősen belenyomkodjuk az aljára és az oldalára. 3 percig sütjük, majd rácsra téve kihűtjük. Egy serpenyőben összekeverjük a zselatint 4 evőkanál cukorral, hozzáadjuk a tojássárgájákat, és a vizet. 1 percig állni hagyjuk, majd lassú tűzön kb. 5 percig kevergetjük, hogy a zselatin teljesen feloldódjon. Belekeverjük a vodkát és a maradék likőrt. Átöntjük egy nagy tálba, hűtőszekrénybe tesszük, és néha megkevergetjük. Akkor jó, ha a kanálról lecsorgatott krém kis gombócokat alkot. A tojásfehérjét lágy habbá verjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a zselatinos krémbe, és hozzáadjuk a tejszínhabot is. Rákenjük a nápolyimorzsás lapra, és hűtőszekrényben megdermesztjük. Csokiforgáccsal díszítjük.