- 40 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg tejcsokoládé
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 3 tojássárgája
- 4 dl tejszín
- 4 tasak 2 g-os zselatinlap
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, hogy felpuhuljon. 35 dkg fehér csokoládét darabokra törünk, és vízfürdő felett állandó kevergetés mellett 4 evőkanálnyi vízzel felolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a feloldott zselatint. Addig kevergetjük, amíg a csokoládé langyosra hűl. Egymás után hozzáadjuk a 3 tojássárgáját, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. A behűtött tejszínt kemény habbá verjük, és finoman a teljesen kihűlt csokoládéba forgatjuk. Bevonunk egy gömbölyű tálat fóliával. Belesimítjuk a krémet, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük. Közvetlenül tálalás előtt kiborítjuk, és eltávolítjuk a fóliát. Meghintjük a maradék fehér- és a tejcsokoládé forgácsokkal és azonnal tálaljuk.
Viktória receptje.