Ezt a végtelenül egyszerű finomságot azoknak ajánlom, akik egyáltalán nem szeretik túlbonyolítani a dolgokat, és nem utolsósorban, akik nagyon édesszájúak is! 😉
- 40 dkg fehér csokoládé
- 2 evőkanál vaj + a megkenéshez
- 30 dkg cukrozott sűrített tej
- 1,5-2 dl savanykás lekvár
Alufóliával béleljünk ki egy 20 × 20 cm-es formát, majd vékonyan vajazzuk ki. Gőz fölött olvasszuk fel a vajat, majd tördeljük bele a csokoládét, és mehet bele a sűrített tej is. Kevergetve jól olvasszuk egybe. Amikor teljesen egynemű, öntsük az előkészített formába és simítsuk el nagyjából. A kikevert lekvárt töltsük egy keskenyebb fejjel ellátott nyomózsákba, majd húzzunk csíkokat a csokis masszába. Ízlés szerint variálhatjuk, mintázhatjuk. Egy kicsit jobb a felszíne alá nyomni, nem csak a tetejére, de úgy, hogy látszódjon azért. Ha elkészültünk, hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni, majd hűtőbe is tehetjük, hogy gyorsabban dermedjen. Nekem másnap reggelre volt tökéletes. Szeletelés után kedvünk szerint, alkalomhoz illően díszíthetjük még.
Ez a recept egy amerikai oldalról lett ötletelve. Nem lesz sok belőle, és a kockák sem túl nagyok, de ennél több nem is kell, hiszen amilyen édes, lehetetlen belőle túl sokat enni… Egy próbát azért mindenképpen megér! 😉
Jó étvágyat!
Szabókiné Jung Andrea receptje.