- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 2 csipet só
- 25 dkg liszt
- pár kanál tejszín
- porcukor – a szóráshoz
Egy tálban összevegyítjük a lisztet, a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejszínt, hogy összeálljon a tészta, majd jól összegyúrjuk. Letakarva kb 20 percig pihentetjük.
Ezután a tésztát kb. 15 db gombócra osztjuk és lisztezett felületen mindegyiket vékonyra kinyújtjuk, majd a kezünkkel még tovább, szinte hártyaszerűren széthúzzuk. Forró, bő olajban tesszük és mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Tálalás előtt porcukorral megszórva kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!