- 25 dkg liszt
- 22,5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12,5 dkg vaj + a formához
- 3 tojás
- 2,5 dl tejszín
- 20 dkg darált mandula
- 4 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg cukrozott narancshéj
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál porcukor
Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. A lisztet összedolgozzuk 7,5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. A formába nyomkodjuk úgy, hogy 2-3 cm magas pereme is legyen. Az előmelegített sütőben kb. 10 percig elősütjük. Miközben a tészta sül, habosra keverjük a tojásokat a tejszínnel, a maradék cukorral. Beledolgozzuk a mandulát, a zsemlemorzsát, a cukrozott narancshéjat és a fahéjat. A masszát az elősütött tésztára öntjük, és további kb. 45 percig sütjük (tűpróba). Hagyjuk kihűlni.
Papírból kisebb csillag alakú sablonokat vágunk ki, a tortára tesszük, és a tortát megszórjuk porcukorral. Óvatosan levesszük a sablont, így a csillagok helye szépen kirajzolódik.