Tészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
Krém:
- 1 üveg (1 liter) magozott meggybefőtt
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor (de lehet puncsízű is)
- 4 evőkanál cukor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 csomag (200 g) omlós, vajas keksz
Hab:
- 4 dl Hulala habtejszín
- 250 g meggyízű joghurt
- 1 csomag étkezési zselatin
- 10 dkg porcukor
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk és zsírozott, lisztezett (de lehet zsírpapírt használni) 35 × 25 cm-es tepsiben megsütjük 150°C-on. Ha kész, kihűtjük. Ezután a lecsöpögtetett meggyet eloszlatjuk a tésztán. A krémhez a pudingot a cukorral és az őrölt fahéjjal felfőzzük 1 liter meggylében. A kész meleg krémet elfelezzük. Egyik felébe beletördeljük a porhanyós kekszeket, és rákanalazzuk, eloszlatjuk a meggyel megrakott kész tésztán. Erre rásimítjuk még melegen a krém másik felét. A tetejére a 4 dl tejszínt felverjük jó keményre, majd óvatosan hozzáadjuk a zselatint (amit utasítás szerint készítünk el) és a porcukorral elkevert joghurtot. Rásimítjuk a krémre, végül reszelt csokival, vagy fahéjjal megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.