2 rúdhoz:
- 1 csomag réteslap
- 1 kg savanykás alma
- 5 dkg darált dió
- 15 dkg házi sárgabaracklekvár
- 1 egész tojás
- 15 dkg búzadara
- ízlés szerint kevés cukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 5 dkg mazsola
- fél dl olaj a réteslap kenéséhez
Először elkészítjük a tölteléket. Az almákat megmossuk, kicsumázzuk, és héjastól lereszeljük. Hozzáadjuk a darált diót, a búzadarát, a sárgabaracklekvárt, a megmosott és szárától megfosztott mazsolát, majd kevés cukorral és a fahéjjal fűszerezzük. Ezután alaposan összekeverjük a habosra felvert tojással. Két részre osztjuk.
A réteslapokat szétszedjük. Az egyik adagot (2 lap) egy tiszta, megnedvesített konyharuhára terítjük, az olajjal bekenjük, majd az egyik adag tölteléket a szélére egy csíkban felkenjük. A konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük, és a kikent sütőlemezre gurítjuk. A másik két réteslappal ugyanígy elkészítjük a második rúd rétest. Közepesen meleg sütőben szép pirosra megsütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük. Kb. 16 db rétesszelet lesz a két rúdból.