Tészta:
- 4 tojás
- 30 dkg kristálycukor
- 10 evőkanál víz
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 2 evőkanál liszt
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Csokimáz:
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
A 4 tojássárgáját, 30 dkg kristálycukrot 10 evőkanál vizet habosra verünk. Hozzáadjuk a 10 dkg diót, a sütőporral elkevert 20 dkg lisztet, végül a 4 tojásfehérje keményre vert habját is óvatosan beleforgatjuk. Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük, mint a piskótát. Ha megsült, kiborítjuk egy tálcára.
A krémhez megfőzzük a 2 evőkanál lisztet 1 tojással és a 2 dl tejjel. Kihűtjük. Habosra keverjük a porcukrot a margarinnal és a vaníliás cukorral, majd összedolgozzuk a két krémet.
A hideg tésztát kettévágjuk, a krém nagyobbik felét rákenjük, ráhelyezzük a másik tésztalapot, erre kerül a maradék krém, majd a csokiöntet: a vajat felolvasztjuk, és simára kavarjuk benne a porcukrot és a kakaóport.
Nagyon egyszerű és finom sütemény!
Ősz Béláné receptje.