- házi rétestészta vagy 2 csomag réteslap
- 40 dkg szilvalekvár
- 6 dkg vaj
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 evőkanál porcukor
- 2 dl étolaj
A kinyújtott rétestésztát hajtogassuk négyrétbe, minden réteget olvasztott vajjal és kevés zsemlemorzsával meghintve. Ezután a tészta legszélére vékony szilvaízcsíkot kenjünk, és tekerjük fel olyan keskenyen a tésztára, hogy egyujjnyi széles csíkot kapjunk. Ezt éles késsel vágjuk le. A rétestészta további töltését ugyanígy folytassuk, és mikor készen vagyunk, a tésztaszalagokat 5-7 cm hosszúságú darabokra vágjuk. S alakúra meghajlítjuk, és serpenyőben bő forró olajban kisütjük. Lecsepegtetjük az olajat, és porcukorral meghintve tálaljuk.