- 3 tojásból kakaós piskóta
- 1/2 liter Jogobella erdei gyümölcsös joghurt
- 2 dl Hulala tejszín
- 1 csomag zselatin fix
- 1 evőkanál porcukor
- 20 dkg szeder
A joghurtból kiveszünk 2 evőkanállal egy edénybe, belerakjuk a porcukrot, és melegítés közben addig kavargatjuk, amíg a porcukor feloldódik (forralni nem szabad). Hűtjük. A tejszínt 1/2 csomag zselatin fixszel kemény habbá verjük. A szedret villával összetörjük, a joghurtot beleöntjük a tálba, hozzáadjuk a tört szedret, a kihűlt joghurtot, 1/2 csomag zselatin fixet, majd apránként beleforgatjuk a habot. A piskótalapot visszahelyezzük a tortaformába, a joghurtos krémet ráöntjük, tejszínhabbal díszítjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap lehet szeletelni.
Kósáné Tinkó Mária receptje.