Tészta:
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 dl víz
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A tésztához 5 tojássárgáját kikavarunk 25 dkg cukorral, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Amikor jó habos, akkor hozzáadjuk a 20 dkg lisztet, amiben elkevertünk 1 csomag sütőport. Végül a tojások felvert kemény habját forgatjuk bele óvatosan. Sütőpapírral bélelt 35 × 25 cm-es tepsiben, 150°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
Pudingos krém:
- 2 csomag epres pudingpor
- 1 liter tej
- 6 evőkanál cukor
A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük. Ha kész, még langyosan rásimítjuk a kihűlt tésztalapra. Lehűtjük. Amíg hűl, elkészítjük a joghurtkrémet.
Joghurtkrém:
- 450 g epres joghurt
- 1 csomag zselatin
- felkockázott eper
- 5 dl habtejszín
Díszítés:
- szeletelt eper
- csokoládéreszelék
Az eperjoghurtba beleteszünk 1 csomag zselatint (amit a tasak hátoldalán lévő utasítás szerint készítünk el), majd beleforgatjuk a kockára vágott eperdarabokat. A tejszínhabot felverjük keményre, majd óvatosan hozzáadjuk a joghurtkrémet. Az így elkészült krémet rásimítjuk a pudingos tésztára. A tetejét reszelt csokival, fehér tejszínhabbal és eperdarabokkal díszítjük.
Jó étvágyat kívánok! 🙂
Váradi Gabriella receptje.