Tészta:
- 2 × 3 tojásos piskóta
Egy tésztalaphoz 3 tojást szétválasztunk, a fehérjét felverjük habnak. Bele 3 evőkanál cukor, 1/2 evőkanál étolaj, mindezt keményre verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, ezt mind géppel. Ezután fakanállal hozzákeverünk 3 evőkanál lisztet, melyben előzőleg elkevertük 1/4 csomag sütőport. Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük.
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 15 dkg margarin
- 10 dkg cukor
Továbbá:
- 2 dl habtejszín
- friss eper
- gyümölcskocsonya (elmaradhat)
A krémhez a vaníliás pudingot megfőzzük 3 dl tejben. Amíg hűl, addig 15 dkg margarint kikeverünk 10 dkg cukorral. Ha kihűlt a puding, a kettőt összekeverjük. Az első piskótára rákenjük a krémet, ha van bőven eprünk, akkor szeletelhetünk rá, erre jön a másik piskóta, rá a 2 dl felvert tejszínhab. Az epreket kétfelé vágjuk és a tejszínhabra rakjuk. Meglocsolhatjuk gyümölcskocsonyával. 2-3 órára hűtőbe tesszük, és már fogyasztható is.
Havasi Zsuzsa receptje.