Tészta:
- 50 dkg lisztet
- 10 dkg zsírral elmorzsoljuk
- hozzávegyítünk 8 dkg cukrot
- 8 dkg mézet (vagy 15 dkg cukrot)
- késhegynyi szódabikarbónát
- 1 tojással és borospohárnyi tejjel könnyű tésztát gyúrunk belőle
Krém:
- 2 liter tej
- 10 dkg liszt
- 30 dkg cukor
A cukrot megpirítjuk, 2 dl tejjel és 2 dl vízzel sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk darabokban a 20 dkg vajat, vaníliás cukrot és addig kavarjuk, míg teljesen kihűl. A tésztából 6 egyenlő lapot gyújtunk késfok vastagságúra. Megsütjük, majd megtöltjük a krémmel. Lehetőleg 5-6 óra múlva, de inkább másnap szeleteljük fel. Tehetünk bele kis feketekávét is. A tetejét hintsük meg porcukorral, vagy bevonhatjuk csokoládémázzal is.