- 1 csomag mirelit leveles tészta
- 50 dkg egres
- 1 tojássárgája
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg őszibarackdzsem
A felengedett leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kivágunk belőle egy 30 cm átmérőjű kört, és gyümölcstortaformába fektetjük úgy, hogy pereme is legyen. Ráfektetünk egy zsírpapírból azonos méretűre kivágott kört, majd beleszórunk egy maroknyi száraz babot vagy borsót. Előmelegített sütőben 180°C-on 10 percig sütjük. A babot és a papírt eltávolítjuk (nem kell kidobni, mert sütéshez többször is felhasználható), megkenjük a dzsemmel és kirakjuk a megmosott, megtörölt gyümölccsel. A porcukrot rászitáljuk, majd a maradék tésztából csíkokat vágunk, és rácsszerűen a tortára helyezzük. Megkenjük tojássárgájával, és közepes lángon készre sütjük.