A tésztához:
- 70 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 doboz kefir
- 1 dl étolaj
- 5 dkg élesztő
- 1 dl tejben felfuttatva
- 2 evőkanál porcukor
A megkenéshez:
- 25 dkg margarin
- 1 evőkanál só
A tetejére:
- tojássárgája
A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát megdagasztjuk. Rudat formálunk belőle, majd 9 egyenlő részre vágjuk. 1 órát pihentetjük. Közben a margarint kikeverjük a sóval. A tésztákat egyesével kerekre nyújtjuk, megkenjük a sós margarinnal, 8 cikkre vágjuk, majd kifliformára feltekerjük úgy, hogy a háromszögnek a szélesebb végéről kezdjük. A tetejüket tojássárgájával megkenjük és 180°C-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Petes Andrásné receptje.