- 45 dkg Philadelphia sajtkrém (vagy más, azonos állagú natúr sajtkrém)
- 2 egész tojás
- 3/4 bögre cukor
- 2 evőkanál citromlé
- kevés reszelt citromhéj
- 2 kávéskanál vanília aroma
- 10 dkg édes keksz
- 8 dkg margarin
A margarint megolvasztom, és az előre ledarált kekszet belekeverem, majd egy kb. 24 cm átmérőjű tortaforma alját egyenletesen beterítem az így készült masszával. A többi hozzávalót egy nagyobb tálban összevegyítem, és robotgéppel kb. 3-4 percig nagy fokozaton keverem. Az elkészült krémet a tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben közepesnél gyengébb lángnál kb. 3/4-1 óra alatt készül el. Felszolgálás előtt friss idénygyümölccsel, vagy előre elkészített gyümölcs-szósszal lehet díszíteni.
Ízében hasonlít egy kiadós túrós szelethez, nagyon finom!
Kép forrása: Egészségtükör