A palacsintatésztához (2 főre):
- 1/4 bögre cukor
- 1/4 bögre olvasztott margarin
- 1/4 teáskanál só
- 5 tojássárgája
- 5 tojásfehérje kemény habja
- 3/4 bögre liszt
- 1/2 bögre tej
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 1/4 bögre cukor
- 1/4 bögre darált dió
A szárazanyagokat a töltelékhez összekeverjük. A tojássárgákat a cukrokkal és az olvasztott vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a lisztet, majd beleforgatjuk a sóval kemény habbá vert fehérjét. Kiolajozott palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat. Először magasabb hőfokon, majd csökkentsük a hőt. Megfordítjuk, mint a hagyományos palacsintát. A palacsinták a tojáshabtól szép magasra nőnek és szép aranysárgák lesznek, 2-3 perc alatt megsülnek.
4 palacsintát teszünk egymásra, majd cukrozott dióval megszórunk minden darabot. Sütőben megmelegítjük és szeleteljük, mint a pitét.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!