Tészta:
- 6 tojás
- 12,5 dkg margarin
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag karamellás pudingpor
- 2 csomag karamellás cukorka
- 12,5 dkg margarin
- 1 evőkanál liszt
- 5 evőkanál cukor
Tetejére:
- 2 csomag tejszínpor
- 2 csomag habfixáló
- 3 dl tej
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a margarinnal és a cukorral, beletesszük a lisztet és a sütőport, valamint a tojásfehérje keményre vert habját. Közepes méretű tepsiben, 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a tejet feltesszük a tűzre, beletesszük a margarint, a karamellás cukrokat és a lisztet. A pudingot kevés tejjel és a cukorral elkeverjük, majd beleöntjük a tejbe és állandó keverés mellet sűrűre főzzük. Ne ijedjünk meg, ha a karamella cukor nem olvad el, direkt ez a jó benne. Rásimítjuk a kihűlt tésztára.
A tetejére a tejben elkeverjük a habot és a habfixet, kemény habbá verjük, majd a sütemény tetejére simítjuk és megszórjuk kakaóporral.
Kránicz Györgyi receptje.