A tésztához:
- 4 tojássárgája
- 4 dkg cukor
- 8 dkg olvasztott margarin
- 4 tojásfehérje
- 6 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 1 doboz mascarpone
- 2 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 1 csomag mazsolás drazsé
A tojássárgáját a cukorral és a folyékony margarinnal habosra kikeverem. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd a sárgájához adom. A lisztbe vegyítem a sütőport, és a masszába keverem. Sütőpapíros sütőlapon sütöm 170-180°C-on. Amikor meghűlt, 3 egyenlő részre vágom.
A krémhez a vaníliás pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm. Amikor kihűlt, hozzáadok egy doboz mascarponét. A tojásfehérjét gőz felett a cukorral felverem, és 2-3 kanállal a mascarponés krémhez keverek belőle. A többi a tészta tetejének a díszítésére kell. A lapokat a krémmel megtöltöm, és mindegyik lapra mazsolás drazsét szórok. A legfelső lapot habbal és drazséval díszítem.
Domján Mária receptje.