- 6 tojásfehérje
- 6 evőkanál cukor
- 18 dkg pirított dió vagy mandula
Krém:
- 6 evőkanál porcukor
- 6 tojássárgája
- 2 dl feketekávé
- 1 dl tej
- 1-20 dkg vaj
- csokoládépor
A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a 6 evőkanál cukrot s a 18 dkg pirított, őrölt mandulát vagy diót. Kivajazott, lisztezett tepsiben világosra sütjük. Hosszúkás lapokra vágjuk, és a következő krémmel megtöltjük, bevonjuk: habosra keverjük a 6 tojássárgáját 6 evőkanál cukorral, 2 dl feketekávéval és 1 dl tejjel, gőz felett, folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a habosra kevert vajat.