Tészta:
- 50 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 0,75 dl olaj
- 3 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- csipet só
- 2 tojássárgája
Töltelék:
- 15-20 dkg darált dió
- reszelt citromhéj
- 1 evőkanál baracklekvár
- kevés tej
- ízlés szerint cukor
Szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük. Ezután a tésztát 12 részre osztjuk, majd mint a szilvás gombócot szoktuk, betöltjük őket a diós töltelékkel. A gombóckákat kinyújtjuk kb. 2 cm vastagságú kör alakra, majd bevagdossuk nem egészen a közepéig először 4 felé, majd ezeket is megfelezzük, tehát összesen 8 szirom lesz. A szirmokat kiforgatjuk szív alakban, ezt már a tepsiben csináljuk. Lekenjük tojássárgával, közepére darált diót és cukrot szórunk, még egy kicsit kelesztjük, majd 180°C-on megsütjük.
Jákli Judit receptje.
Judit összes többi csodás receptjét itt olvashatjátok!