Tészta (25 db-hoz):
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 2 dl tej
- 10 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 kanál rum
- 1 csipet só
- citromhéj
Töltelék:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg dió
- 8 dkg cukor
- 1 teáskanál fahéj
A kelt tésztát liszttel beszórt gyúródeszkán 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, 12 cm széles háromszögeket vágunk és megkenjük vajjal. A diót összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. A háromszögek vajas oldalát belemártjuk a dióba és kifelé feltekerjük. Kivajazott tepsibe helyezzük a kifliket, és hagyjuk őket megkelni, majd előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
Erősné Hernádi Anikó receptje.