A tésztához:
- 8 tojás
- 16 dkg cukor
- 16 dkg liszt
- 5 evőkanál darált dió
Az krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál cukor
- 15 evőkanál darált dió
- 50 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 0,5 dl rum
- 4 dl habtejszín
A díszítéshez:
- fél diószemek
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztbe vegyítjük a diót, majd a cukros tojáshoz dolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a diós masszába forgatjuk. A tepsit kikenjük, vagy sütőpapírt szabunk bele. A tésztát beleöntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben, kb. 180°C-on 20 percig sütjük.
Az krémhez felforraljuk a tejet, beletesszük a kétféle cukrot és a diót. 1-2 percig főzzük, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, és összekeverjük a felfőzött dióval. Ízlés szerint rummal ízesítjük. A tejszínből kemény habot verünk, és ezt is a krémhez dolgozzuk. Egy keveset hagyjunk a tetejére.
A tésztára simítjuk a krémet, annak a tetejére a maradék tejszínhabot. Tetszés szerint szeleteljük, fél diószemekkel díszítjük.
Czine Zsuzsanna receptje.